O NAMA

Formino d.o.o.

Vaš pouzdan partner za drvo i namještaj.

Kao d.o.o. za proizvodnju, uvoz i izvoz na veliko kompanija Formino je osnovana 2016. godine u Tesliću (Bosni i Hercegovini).

Naša osnovna djelatnost je proizvodnja tapaciranog namještaja, primarno stolica. Na početku smo imali samo 20 zaposlenih, a sada nakon 4 uspješne godine poslovanja zapošljavamo preko 120 radnika raznih profila.

Proizvodi su uglavnom za izvoz (99% proizvoda) što nas definiše kao kompaniju za strano tržište. Samo mali dio proizvoda se plasira na domaće tržište. Kvalitet naših proizvoda je dobro poznat našim klijentima i poslovnim partnerima. Jedan od naših najznačajnijih klijenata na stranom tržištu su XXXLutz, Mömax, Möbelix, Lesnina, Aiko i dr. Evropski lideri u proizvodnji elemenata enterijera.

Ulažemo maksimalan napor u kvalitet naših proizvoda. Najmodernija oprema i kapaciteti kojima raspolažemo su u skladu sa najvišim svjetskim standardima u ovom polju. Poštujemo sve standarde uključujući i ekološke standarde, započinjući od izbora sirovina do kvaliteta završnih proizvoda.

Ciljevi i vizija razvoja

Trenutni kapacitet naše proizvodnje je 18000 komada mjesečno ili preko 200 000 komada godišnje. Kapacitet proizvodnje se prostire na 4000m2 i opremljen je sa najmodernijom opremom za proizvodnju stolica različitih profila i namjena. Posjedujemo suve peći za drvo sa kapacitetom od 600m3 i na ovaj način možemo u potpunosti kontrolisati kvalitet materijala.

U svakodnevnom poslovanju se trudimo da povećavamo kapacitet proizvodnje. Naša izvozna strategija će i dalje nastaviti da bude naš prioritet i glavna ideja vodilja uz širenje asortimana i održavanje nivoa kvaliteta proizvoda.